Overstap naar Telfort gaat mis.

Door kj.web op dinsdag 9 december 2014 00:44 - Reacties (19)
Categorie: -, Views: 4.972

Afgelopen vrijdag gingen wij in ons studentenhuis over van Tele2 naar Telfort, waarbij een gratis monteur het allemaal voor ons zou installeren.

het begon allemaal erg voorspoedig, een van mijn huisgenoten opent op het afgesproken tijdstip de deur voor de monteur en verlaat het huis.
Een andere huisgenoot houdt het contact met de monteur en op een gegeven moment blijkt dat de monteur het allemaal niet aan de praat krijgt, en KPN belt voor hulp (de kruissignalen waren verkeerd in de wijkcentrale). Rond een uur of 4 kom ik thuis en neem ik het stokje van mijn huisgenote over.

Tot mijn grote verbazing zie ik dat het oude modem nog steeds op dezelfde plek hangt, en dat ik nog steeds een internet verbinding heb met via de oude provider. Dan wordt er aangebeld door KPN en ik doe de deur open. de monteur vraagt of ik signaal heb waarop ik antwoord dat ik dat inderdaad heb, maar wel bij de oude provider met het oude modem.

Daarop loopt de monteur met mij naar de BUREN waar het nieuwe modem aan de muur blijkt te hangen. daarop antwoord ik dat ik niet in dat huis woon, en de aanvrager van het internet abonnement ook niet. de monteur kijkt naar het nieuwe modem, logt in en concludeerde dat het werkt. Ik leg de monteur nogmaals uit dat het modem in het verkeerde huis is geïnstalleerd en dat het dus NIET werkt, omdat het voor ons natuurlijk volstrekt onacceptabel is dat een bedrijf een internetaansluiting aanlegt in een huis waar de abonnementhouders niet wonen.
De monteur wou er niks van weten en vertrekt.

Om de situatie wat te nuanceren: wij hebben een tussendeur met de buren, waardoor wij zonder sleutel bij de buren kunnen komen en vice versa. dit omdat de meterkast is gedeeld. Echter onze telefoonlijn komt niet bij de buren binnen maar in ons eigen huis bij de voordeur. waarschijnlijk is de monteur door de tussendeur gelopen in de veronderstelling dat daar bij de meterkast onze telfoon aansluiting aanwezig zou zijn. toch bizar omdat mijn huisgenote het modem - waar de telefoonlijn uiteraard ingaat- nog aangewezen heeft.

Ik heb meteen de klantenservice gebeld: Uiteraard 5 euro aan belkosten verder aan het einde van het gesprek.

Het kwam er op neer dat er fout op fout op fout is gemaakt, om te beginnen had de monteur van Telfort nooit het modem aan mogen sluiten bij de buren, een studentenhuis waar geen internetaansluiting actief is. Omdat ons modem aangesloten werd op de telefoonlijn van de buren lukte het niet om verbinding te maken met Telfort. op zich vrij logisch als je een modem bij het verkeerde huis plaatst. daarop is KPN erbij gehaald die in de wijkcentrale de lijnen omgewisseld heeft, en daarbij ook andere kruisdraden heeft gepakt. De KPN monteur had natuurlijk moeten controleren of hij wel de verbinding voor het juiste huis aan het repareren was, ik gaf zeer duidelijk aan dat Telfort het modem in het verkeerde huis heeft geplaatst waardoor het waarschijnlijk niet werkte.
Daarop beloofde Telfort binnen 24 uur het probleem aan te pakken, de helpdesk heeft keurig hun excuses gemaakt (en de helpdeskmedewerker vroeg zich ook af hoe dit toch in godsnaam kon gebeuren ) waarop zondag de lijnen in de wijkcentrale weer terug omgewisseld werden. Dit kreeg ik pas maandag te horen, waarop ik de instructies kreeg om het nieuwe modem in ons eigen huis te plaatsen op onze eigen telefoonlijn.

Zo gezegd, zo gedaan. wat blijkt? Het modem kon geen verbinding maken via DSL, waarop ik de klantenservice weer belde.
De medewerkster vroeg aan mij wat voor kastje er aan de muur hangt voor de telefoonlijn en hoe het er van binnen uit zag.
Ik antwoordde dat dit een ISRA kastje was met een grote kabelspaghetti en veel losse aderen, maar dat het wel werkte in combinatie met onze vorige provider. daarop vertelde zei mij uit dat Telfort andere kruisaderen van de telefoonlijn gebruikt dan Tele2. Daarop is mij toegezegd dat er nu een KPN monteur wordt gestuurd om het werkende te krijgen, maar dat duurt nog tot Donderdag waarschijnlijk.

Zoals het er nu uitziet duurt het dus 6 dagen om over te stappen van provider, waarbij we juist voor een monteur hebben gekozen, omdat dan meteen de juiste mensen ingeschakeld zouden worden voor het oplossen van eventuele problemen. nu blijkt het dus zo te zijn dat je een monteur krijgt die het internet bij de buren installeert. |:(

Hierbij een veelbelovende foto van ons prachtige ISRA kastje als je het kapje eraf haalt ;)

http://klaaskramer.eu/isra_k.jpg


Update: Na 8 dagen is KPN langs geweest en heeft de verbinding gefixt :)